L’Ajuntament prepara el dispositiu especial per a la Diada de Tots Sants

Funerària de Terrassa, prepara un any més les activitats commemoratives de la diada de Tots Sants. El Cementiri Municipal està previst que rebi p una gran afluència de públic, especialment els dies al voltant de l’1 de novembre. Per aquest motiu es posa en marxa un dispositiu especial per garantir l’accés a l’equipament.

L’eix central de la programació d’aquest any és l’exposició Cementiri i jardí, organitzada per Funerària i Museu de Terrassa. L’objectiu és doncs fer una reflexió sobre el Cementiri com a espai de memòria col·lectiva. Es podrà visitar de manera gratuïta des del 17 d’octubre i fins a l’1 de novembre, ambdós inclosos. Aquest any, els elements que la componen no s’instal·laran a la carpa de les edicions anteriors, ja que Funerària estrena un espai multifuncional que es mantindrà de manera permanent a l’entrada del Cementiri. Permetrà així, acollir mostres, tallers i altres activitats.

El diumenge 23 d’octubre el personal educatiu del Museu oferirà una visita comentada a l’exposició, que s’acompanyarà d’una passejada pel Cementiri. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia escrivint un correu electrònic a museudeterrassa@terrassa.cat. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom.

Una altra novetat d’aquest any és que totes les cerimònies de record s’oficiaran al matí. L’acte d’oració per al procés espiritual de les ànimes que organitza la Comunitat Bahá’í tindrà lloc a les 11 h, i la celebració eucarística es farà a les 12.30 h. Les dues propostes es duran a terme al Temple Multiconfessional i comptaran amb acompanyament musical. D’altra banda, Funerària ha previst opcions innovadores per a l’acompanyament musical l’1 de novembre amb l’objectiu de fer-lo més present a tots els espais del Cementiri.

Serveis especials

L’Ajuntament ha preparat el Complex Funerari Municipal per a rebre una gran afluència de visites durant la segona quinzena d’octubre. Especialment, els dies al voltant de l’1 de novembre.

A partir del 29 d’octubre, s’ha previst l’ampliació de l’espai per a l’estacionament de vehicles. Així com l’obertura de l’accés de la zona est de l’equipament per a facilitar l’entrada al recinte des d’aquest aparcament. L’1 de novembre també estarà operativa la porta del camí dels Monjos.

Per tal de facilitar l’arribada de la ciutadania al Cementiri, l’1 de novembre s’habilitarà un servei especial d’autobús gratuït entre les 9 i les 18 hores, que farà el recorregut de la línia L1 des de l’Estació del Nord i fins a la parada del Complex Funerari. El servei de recollida domiciliària estarà a disposició de les persones amb mobilitat reduïda que el reservin prèviament trucant al 900 268 268. A partir del 26 d’octubre, també hi haurà un vehicle per a facilitar els desplaçaments interns.

La venda de flors tornarà a l’aparcament del Complex Funerari el 21 d’octubre. Aquest any, Via Pública ha autoritzat l’habilitació de 8 parades. Els serveis especials es complementen, entre altres actuacions, amb el reforç de la neteja i la seguretat.

El programa d’activitats i serveis especials, així com els possibles canvis o avisos que es puguin generar durant la campanya, es poden consultar a l’apartat de Tots Sants del web de Funerària de Terrassa.