L’Ajuntament prepara una campanya per prevenir les agressions sexistes en l’àmbit de l’oci nocturn

Prevenir les agressions sexistes que es poden produir en espais d’oci nocturn, començant per la Festa Major de la ciutat. Aquest és l’objectiu d’una campanya de sensibilització ciutadana que està preparant l’Ajuntament i que està desenvolupant el servei de Polítiques de Gèneres amb la col•laboració del servei de Cultura.

L’element principal de la campanya serà un decàleg que s’inclourà en el programa de la Festa Major i posteriorment es farà extensiu a altres espais i esdeveniments. S’adreçarà a les possibles víctimes, per orientar-les en cas d’agressió; als possibles agressors perquè siguin conscients de la gravetat de determinades conductes i, també als possibles testimonis, per animar-los a que no restin passius davant d’aquests fets. Més endavant està previst editar fulletons que es distribuiran en diferents espais públics.

L’Ajuntament de Terrassa porta anys desenvolupant mesures relacionades amb la prevenció de l’assetjament i les violències sexuals en espais d’oci nocturn. Eren jornades formatives adreçades als professionals que treballen en l’atenció a dones maltractades. Així, l’any 2010 es va dedicar una d’aquestes sessions a abordar específicament els abusos sexuals i el consum de drogues en espais d’oci nocturn). Ara, però, es planteja una campanya adreçada directament a la ciutadania.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones i regidora de Polítiques de Gènere, Lluïsa Melgares, considera que aquesta acció representa un pas endavant en una ciutat feminista com Terrassa, una ciutat que aposta per la diversitat social i que vetlla pels drets de les dones”. “És necessari, afegeix Melgares, que tothom s’impliqui perquè tots els espais, també els d’oci col•lectiu, estiguin lliures de violències sexistes”.