L’Ajuntament presenta candidatures als fons Next Generation per valor de 15 milions d’euros

L’Ajuntament de Terrassa ha presentat candidatures per als fons Next Generation d’aquest any per valor de gairebé 15 milions d’euros. Ho ha fet amb quatre projectes. El que suma una quantitat més gran, vuit milions, és el del Parc Audiovisual, que anirà de la mà del projecte de les Tres Xemeneies, l’anomenat Catalunya Media City, en el que també hi participen Badalona i Sant Adrià de Besòs. Aquests diners permetrien donar un impuls a la millora de les instal·lacions i a la digitalització del parc.

D’altra banda l’Ajuntament tornarà a presentar candidatura per al projecte Turisme Industrial Sostenible, després que es desestimés el 2021. El regidor de Turisme, Pep Forn, ha explicat que l’any passat es va competir contra municipis amb un turisme estacional molt marcat, i que aquest cop la subvenció està oberta a destins urbans i rurals. El consistori aspira a 5 milions.

Pel que fa als mercats municipals l’Ajuntament té pressupostat en 2 milions una sèrie de reformes: millora del confort tèrmic al de la Independència i millora de la xarxa de sanejament i de l’equipament al de Sant Pere. En tots dos hi ha previstes millores en la digitalització i la instal·lació de punts d’entrega intel·ligent.

Per últim l’àrea de Cultura ha presentat candidatura per a què es subvencioni la millora de l’Auditori Municipal. L’equipament funciona bé, ha dit la regidora Rosa Boladeras, però li cal un actualització i digitalització valorada en 60.000 euros.