ValorTRS

L’Ajuntament presenta quatre nous projectes del programa “ValorTRS”

Es presenten quatre projectes emergents del programa «ValorTRS» en una jornada amb inversors. Els projectes que presenta l’Ajuntament han estat seleccionats pel seu alt potencial d’impacte social o mediambiental i la seva vinculació amb la ciutat. Aquesta és la tercera edició d’un programa finançat per la Diputació i el Ministeri d’Innovació i Ciència. L’acte va tenir lloc al Quadr4nt.0 durant la jornada «Connecta&Impacta». Durant el 2022 el programa ha donat suport a nou projectes emprenedors vinculats amb Terrassa i que porposen solucions innovadores a les necessitats o problemes socials i mediambientals. Aquests projectes tenen un alt potencial d’impacte en la salut o el benestar de les persones, de la comunitat o el medi ambient. L’objectiu és facilitar als participants contactes que obrin oportunitats de finançament per consolidar-se i créixer.

Pel Regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Forn, «Seguim estimulant i ajudant a fer créixer les noves iniciatives empresarials innovadores posant especialment el focus en aquells que poden tenir un alt impacte social i mediambiental». La jornada de presentació va representar la culminació de l’itinerari dels quatre projectes participants que han superat l’avaluació i són reconeguts com a projectes d’alt potencial d’impacte social o mediambiental. Una oportunitat de generar visibilitat d’aquests projectes emergents. En aquesta ocasió, es van presentar quatre projectes que tenen al darrere empreses de recent creació ubicades a Terrassa:

Pacto Zero: és una plataforma que posa en circulació un servei d’envasos retornables i reutilitzables per a la reducció dels envasos de plàstic d’un sol ús. Una iniciativa creada per l’empresa de Terrassa Zero Impact Packaging i que té l’objectiu de rotar cap a un planeta més sostenible per a tothom. Les persones usuàries, que han de registrar-se prèviament en una aplicació mòbil, poden recollir les seves comandes en un envàs especialment dissenyat per Pacto Zero. Un cop utilitzat, es retorna l’envàs i Pacto Zero s’encarrega de tota la logística per higienitzar-lo i tornar-lo a posar en circulació.

MyCareTech: una solució digital de control remot per a l’administració de medicació «gota a gota» per millorar la seguretat de pacients en entorns sanitaris i hospitalaris. Aquest dispositiu permetrà millorar la seguretat de pacients amb un control individualitzat de possibles incompatibilitats, intoleràncies o al·lèrgies de la medicació administrada, millorar la càrrega de feina per al personal sanitari i aportar dades de valor per a la gestió dels hospitals.

Laia Contigo: una plataforma per a la detecció precoç, tractament, orientació i suport de dones davant possibles trastorns de salut mental abans, durant i després de l’embaràs. També és una solució per oferir eines als professionals de la salut mental, mitjançant l’aplicació de tractament de dades i intel·ligència artificial, per a la millora de la prevenció i detecció de símptomes de risc i ajudar el sistema sanitari en el monitoratge d’usuàries i pacients vinculades als serveis de salut mental.

Kreios Space: un nou sistema de propulsió per a satèl·lits de comunicacions i observació de la terra en òrbites molt baixes que no precisa de combustible, i que permet la millora de la resolució de captura d’imatges, allarga la vida útil dels aparells i no produeix deixalles espacials.

Durant l’acte, es va comptar també amb la presència d’Elena Rico, sòcia directora de Impact Partners Ibérica, entitat especialitzada en inversió social, local i verda, que va oferir la conferència «Inversió d’Impacte: Més enllà de la rendibilitat financera». Posteriorment, va tenir lloc la taula rodona «Reptes i oportunitats 2023 per a la inversió en startups» amb la participació de Gemma Hernàndez, Business Angels associate de Women Angels for STEAM; Patricio Hunt, soci director d’Intelectium i Intelectium Ventures; Núria Martí, directora d’innovació de BioCat, BioRegió de Catalunya; i Ana Pérez, Investment Associate de Ship2B i membre de WeRock Capital.