L’Ajuntament presenta un nou protocol per prevenir el maltractament animal

Terrassa disposa d’un nou protocol contra el maltractament animal. Qualsevol persona que es trobi amb una mascota en situació de patiment o detecti un comportament inadequat per part del propietari podrà denunciar-ho trucant a l’Ajuntament. Depenent de la gravetat, el cas es derivarà a la Policia Municipal, o bé, en situacions menys urgents, s’informarà als serveis de Benestar Animal i Protecció de la Salut. El nou protocol també compta amb un equip de veterinaris per a situacions en les que sigui possible accedir a l’animal. I en els casos de mascotes que poden ser maltractades en àmbits privats, la policia demanarà autorització als Jutjats per investigar cada situació. D’aquesta manera, la nova pauta respon a una antiga reivindicació de les entitats animalistes de la ciutat.

El nou protocol s’ha presentat la mateixa setmana en què se celebra la 3a edició de la Festa dels Animals. Serà aquest diumenge, 9 d’octubre, al Parc de Vallparadís. Des de les 9.30h del matí fins les 19h de la tarda, diverses activitats relacionades amb el món de les mascotes s’aniran succeint a la zona de l’Escenari Vela.

D’altra banda, el regidor de Benestar Animal també ha anunciat la creació de dos nous espais per anar a passejar amb les mascotes. L’objectiu de l’Ajuntament és que qualsevol habitant de Terrassa disposi d’una zona de lliure circulació de gossos a menys de 15 minuts de distància.