L’Ajuntament preveu la compra de 14 autobusos nous entre els propers 2 anys

El ple municipal d’aquest mes d’abril ha aprovat una inversió de 4.840.000 euros per a realitzar la compra de 14 autobusos nous. Es tracta de vehicles de tecnologia híbrida, concretament 9 autobusos habituals (de 12 metres de llargada), 3 d’articulats i 2 microbusos. Amb aquesta adquisició,  TMESA millorarà i modernitzarà la seva flota. Així doncs, amb la nova adquisició, el 2022 hi haurà un total de 33 vehicles híbrids, que suposa que el 47 % de la flota serà d’aquesta tecnologia.

També es renovarà el sistema d’ajuda, explotació i informació (SAEI) del servei. La seva modernització permetrà una gestió eficient del servei en temps real, per planificar millor el servei de futur, tant recorreguts com horaris de pas, i per millorar la informació a les persones usuàries en temps real. Es tracta doncs, d’un salt tecnològic que millorarà la comunicació multicanal i en temps real amb els usuaris del transport públic mitjançant l’APP, les xarxes socials, les pantalles embarcades, els panells d’informació variable i la plataforma web, en què s’informi de les hores de pas teòriques i reals pels punts de parada, el temps d’espera real en cada parada, el retard previst, les possibles incidències i les connexions intermodals amb altres mitjans de transport.

per altre banda es consolidarà el transport flexible a demanda de la línia L12 Flex, que enllaça el centre de Terrassa amb el barri de Can Palet de Vista Alegre, ja que la prova pilot realitzada des de l’estiu del 2020 ha estat exitosa i ben valorada per les persones usuàries.