L’ajuntament no donarà continuïtat al programa d’agents per la convivència

L’ajuntament prioritzarà augmentar el nombre d’efectius policials a la ciutat però no donarà continuïtat al programa d’agents per la convivència, tal i com volien PSC i Junts per Terrassa, que reclamaven una partida en els pressupostos de l’any que ve. El govern assegura que aquest projecte no dóna resposta als problemes que té Terrassa, genera disfuncions perquè qui realment pot aplicar la llei és la Policia Municipal i és insostenible econòmicament. Ciutadans, Junts i Socialistes consideren indispensable aquesta figura i critiquen que el govern no ha donat els resultats d’aquesta prova pilot per la qual va apostar inicialment.

Pel que fa al problema dels més de 700 alumnes que no han obtingut plaça de cicle formatiu de grau mitjà demanada en primera opció, el ple ha aprovat per unanimitat reclamar l’augment de l’oferta formativa postobligatòria a Terrassa per donar resposta urgent a aquest dèficit que atribueixen a la manca de planificació de la Generalitat. L’equip de govern assegura que està treballant amb el departament, oferint fins i tot espais per doblar grups si fos necessari, i que farà seguiment personalitzat de cada cas. A més, a petició de C’s, convocarà al setembre una reunió del Consell de l’FP per abordar la situació amb les dades concretes abans de començar el curs.

D’altra banda, sobre la liquidació del model de finançament de l’exercici de 2020, l’ajuntament reclamarà a l’Estat que articuli el Fons COVID de 3.000 milions que va anunciar, així com diverses mesures fiscals per minimitzar les incerteses per elaborar el pressupost de 2022. La crisi pandèmica ha produït un important desajust dels comptes públics, una etapa en la que l’administració local ha hagut de donar resposta més enllà de les seves competències.

També prosperarà, amb el consens de tots els grups, la proposta de Junts d’avaluar i posar en marxa durant el proper any una prova pilot de Punt Verd Mòbil Escolar. L’objectiu és ampliar el servei, alhora que es promou l’educació ambiental en la prevenció i gestió de residus.

Finalment, a demanda de Ciutadans i amb motiu del Dia Internacional de la Joventut, Terrassa promourà la creació d’unes jornades de debat destinades als joves de la ciutat per debatre els principals reptes als quals s’enfronten. També s’iniciarà una campanya informativa on se’ls encoratgi a prendre part activa com a actors polítics i socials. A més, l’ajuntament organitzarà un torneig escolar de debat anual adreçat a estudiants de la ESO.