L’Ajuntament proposa ubicar el nou CAP Nord al Parc de la República

L’Ajuntament ha proposat que el futur nou Cap Nord s’ubiqui al Parc de la República. És un emplaçament que el Departament de Salut encara no ha confirmat i que també dependrà de l’espai mínim que haurà de tenir l’equipament. El nou CAP Nord ha de substituir l’actual, que s’ha quedat petit i envellit.

Un altre dels equipament promesos per Salut, el CUAP, el Centre d’Urgències d’Atenció Primària, també està a l’espera d’una ubicació definitiva. L’Ajuntament ha proposat quatre indrets: al carrer de Montserrat, on ara hi ha uns horts urbans; a la Rambla d’Ègara, als antics jutjats; al carrer Pau Marçal, al costat de la plaça dels Països Catalans; i el carrer Pontevedra, al barri de Montserrat. En aquest cas tampoc hi ha calendari.

Tot aquesta informació l’ha donat a conèixer la regidora de Salut, Mònica Polo, contestant una pregunta del PSC al ple municipal. La presidenta del grup municipal socialista, Eva Candela, s’ha queixat que el Departament encara no hagi concretat les inversions per a aquestes infraestructures. L’alcalde Jordi Ballart s’ha sumat a la crítica.

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària, dedicat a atendre patologies de mitjana i baixa complexitat, haurà d’ajudar a descongestionar els CAP de la ciutat.