L’Ajuntament prova zones de càrrega i descàrrega de deu minuts

El comerç electrònic ha canviat els hàbits de consum de molta gent, però també les necessitats dels transportistes. Molts d’ells ja no necessiten temps tan llargs per entregar les comandes de productes comprats per internet. Aquest tipus de compra creix al ritme d’un 20% anual. És per això que l’Ajuntament ha engegat una prova pilot per modificar algunes zones de càrrega i descàrrega. El temps d’aquestes zones passarà dels 30 minuts habituals, als deu minuts. D’aquesta manera es vol comprovar si la reserva d’alta rotació és efectiva i cobreix així la demanda dels transportistes que tot sovint es troben amb les zones de 30 minuts ocupades.

A més, a més, aquests senyals seran diferents. Les plaques indicatives de 10 minuts incorporen el color vermell a la senyalització per tal de diferenciar-se dels 30 minuts, que són de color blau. A banda, al senyal s’hi informarà de l’horari, l’habitual de 8h a 20h, i dels vehicles que hi poden estacionar (camions furgonetes i vehicles mixtes de dos seients).

S’han instal•lat dues reserves, una de deu minuts i una altra de 30 minuts, al carrer Galileu, en el tram entre el carrer del Pare Llaurador i de Volta.

En funció dels resultats obtinguts d’aquesta experiència pilot, l’Ajuntament es plantejarà implantar aquestes zones en altres punts de la ciutat on es requereixi d’un estacionament constant i fluid.