L’Ajuntament reclama més eines legals per aconseguir més habitatge social

La dificultat d’accedir a un habitatge és un dels mals endèmics del segle XXI. A Catalunya calen 1.400 habitatges socials abans de tres anys per atendre col·lectius en situació de vulnerabilitat, segons un estudi de la Taula del Tercer Sector.

A Terrassa el Pla Local d’Habitatge contempla diferents mecanismes per incrementar l’habitatge social o assequible, a través de la promoció municipal, a través d’altres agents o mitjançant l’oferta de lloguer dels grans tenidors. Actualment el Parc Municipal d’Habitatge compta amb 2.814 habitatges, dels quals 1.691 són de titularitat pública i 276 són de titularitat privada però amb gestió pública. El tercer sector en gestiona 34.

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, creu que les administracions necessiten de més mecanismes legals per ampliar l’oferta de lloguer social.

L’Ajuntament, ha explicat Melgares, està en negociacions amb Sareb per a gestionar habitatges, encara que siguin de titularitat estatal.

A Terrassa hi ha 104 famílies en llista esperant un habitatge assequible. El 2021 se’n van adjudicar 33. El Pla Territorial d’Habitatge de Catalunya, que s’hauria d’aprovar els propers mesos, contempla que, en 20 anys, els municipis hauran de tenir el 15% dels habitatge destinats a polítiques socials.