L’Ajuntament reforça el dispositiu de neteja per respondre a les necessitats de les festes

L’empresa municipal encarregada de la neteja i recollida de residus, Eco-Equip, ha fet un reforç del personal durant aquesta campanya nadalenca. Amb l’objectiu d’assegurar el compliment de les freqüències i reforçar els serveis, ha contractat des de l’octubre, i de manera temporal, un total de 60 persones per cobrir baixes, vacances i reforçar el servei. Cal tenir en compte que a l’època de Nadal coincideix l’increment de la producció dels residus amb els reajustaments propis del servei, necessaris per al gaudi dels dies festius dels i les treballadores. Per això, es fa imprescindible l’elaboració d’un pla específic per garantir que el servei de neteja i recollida de residus es continua prestant de la millor manera possible.

Les incorporacions permetran substituir el personal que gaudeixi d’alguns dies festius durant aquest període i, al mateix temps, comptar amb recursos per fer els reforços en moments puntuals. Amb l’increment temporal de la plantilla, l’empresa pot disposar de més operaris addicionals en les jornades de major necessitat, que fonamentalment són els dies 23, 24, 25, 31 de desembre i l’1, 2, 5, 6 i 7 de gener.

El pla preveu tant el manteniment de les freqüències de recollida habituals com l’increment de les mateixes en moments concrets, així com també de les fraccions concretes. Per exemple, els contenidors de cartó es buidaran els dies 6 i 7 de gener -al marge de la freqüència habitual- i en alguns casos s’intentarà fer dues vegades en el mateix dia. Igualment, la recollida porta a porta dels comerços també s’intensificarà, tant al Centre de la ciutat com als barris. De la mateixa manera, la recollida de la fracció de resta i la d’orgànica també es reforçarà, en aquest cas, els dies 25 i 26 de desembre i l’1 i 2 de gener. I, finalment, pel que fa al vidre, l’increment de la freqüència es produirà el 24 i el 31 de desembre i el 6 de gener.

Consells per a un Nadal sostenible
Però, per garantir que la ciutat es mantingui en les millors condicions, és molt important que la ciutadania estigui conscienciada i que tingui una cura especial en la reducció dels residus i en el consum responsable en aquestes dates. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament també es donen consells per viure el Nadal d’una manera tan sostenible com sigui possible:

Residus
· Evita embolcalls innecessaris per als regals
· Vés a comprar amb bossa reutilitzable, cistell o carret de compra
· Separa cada fracció i procura no llençar tots els residus el mateix dia per no saturar els contenidors

Verd Nadalenc
· Compra un arbre de Nadal procedent d’un viver controlat
· Passades les festes, deixa’l al costat del contenidor de matèria orgànica per tal de fer-ne compost
· Evita utilitzar molsa, grèvol, galzeran, boix, càdec i savina
· Pots emprar fulles seques, sorra, serradures, escorça i materials reciclats

Malbaratament alimentari
· Organitza bé els menús i planifica les compres per evitar llençar el menjar
· Recorda que hi ha persones amb mancances alimentàries i que pots fer aportacions d’aliments a entitats com El Rebost

Joguines
· Evita les joguines sexistes i bèl·liques i tria les que potenciïn la cooperació i el joc en comú
· Valora els continguts educatius dels jocs Mobilitat
· Sempre que puguis, fes servir el transport públic i vés amb bicicleta i a peu. Al web https://www.terrassa.cat/es/dispositiu-de-transit-per-les-festes-de-nadal trobareu els consells i recomanacions de mobilitat.
· Aparcaments, consulteu https://www.terrassa.cat/es/parking

Consum
· Evita les compres compulsives
· Fes un consum responsable, solidari i just
· Utilitza la taifa a l’hora d’anar a comprar i redueix l’ús d’envasos i bosses de plàstic

Energia
· Evita el consum energètic elevat
· No utilitzis més il·luminació i calefacció de les que necessitis

Aquesta informació la podeu trobar al web municipal:
https://www.terrassa.cat/consells-per-a-un-nadal-sostenible