L’Ajuntament reforça els serveis al Cementiri Municipal amb motiu del dia de Tots Sants

Funerària amplia l’espai d’aparcament per a cotxes al voltant del cementiri amb motiu de la festivitat de l’1 de Novembre, Diada de tots Sants. Per la seva banda TMESA habilitarà un servei especial d’autobús el mateix dia 1. Els dies 28 i 29 d’octubre i 1 de novembre, s’ha previst l’ampliació de l’espai per a l’estacionament de vehicles, així com l’obertura de l’accés de la zona est de l’equipament per a facilitar l’entrada al recinte des d’aquest aparcament.

Les persones que visitin el Complex Funerari Municipal durant aquests dies també podran accedir al recinte per la porta de la Zona Bosc. L’1 de novembre també estarà operatiu l’accés del Camí dels Monjos. Per tal de facilitar l’arribada de la ciutadania al cementiri, l’1 de novembre s’habilitarà un servei especial d’autobús gratuït entre les 9 i les 18 h, que farà el recorregut de la línia L1 des de l’Estació del Nord i fins a la parada del Complex Funerari.

El servei de recollida domiciliària estarà a disposició de les persones amb mobilitat reduïda que el reservin prèviament trucant al 900 268 268. Aquest servei tindrà lloc el dia 1 de novembre, de 9 a 18 h. D’altra banda, a partir del 25 d’octubre i fins l’1 de novembre, en horari de 9 a 18 h, també es posarà a disposició de les persones amb dificultats de mobilitat un vehicle adaptat per facilitar els desplaçaments interns pel Complex Funerari Municipal.

Aquest servei acompanyarà les persones que ho necessitin a la sepultura i les deixarà després novament a l’entrada del recinte. Pel què fa a la venda de flors torna al Complex Funerari. Així, entre el 20 d’octubre i l’1 de novembre s’instal·laran diverses parades de flors i complements a la zona d’accés al recinte.

Els serveis especials es complementen, entre altres actuacions, amb el reforç de la neteja i la seguretat. L’eix central d’aquest any dels actes de commemoració de Tots Sants que impulsa l’Ajuntament és l’exposició «El simbolisme de la creu» que vol promoure una reflexió sobre el cementiri com a espai de memòria col·lectiva, aquest cop tractant el simbolisme de la creu.

La mostra ja està instal·lada des del dia 17 d’octubre i es podrà visitar fins l’1 de novembre a l’espai multifuncional permanent, a l’entrada del cementiri. D’altres activitats és una visita guiada i gratuïta, amb reserva prèvia, a l’exposició aquest mateix diumenge 22 d’octubre, acompanyada d’un passeig pel recinte funerari.

Per la seva banda la Comunitat Bahá’í organitza a les 11 del matí al Temple Multiconfessional, l’acte d’oració i una celebració eucarística en sufragi de les persones difuntes. Totes dues propostes comptaran amb acompanyament musical igual com en tres punts més del cementiri.