L’Ajuntament reforça i amplia els treballs de neteja als espais naturals

L’Ajuntament de Terrassa reforçarà, fins a finals d’any, els treballs de neteja als espais naturals. El consistori amplia en gairebé 52.000 euros el contracte actual de manteniment de l’entorn natural i dels equipaments ambientals.

El canvi permetrà ampliar l’àmbit d’actuació, treballant també en la retirada de residus dipositats en els trams urbans de les rieres. S’incidirà especialment en els punts d’abocaments ja detectats, on es recolliran les deixalles, se separaran de manera selectiva i es tractaran.

D’altra banda, l’Agència Catalana de l’Aigua té previst iniciar a la tardor la retirada de residus a rieres i torrents no urbans com Vallparadís, torrent Mitger i Carbonelles. Aquesta és una actuació demanada per l’ajuntament que, juntament amb les anteriors, tenen l’objectiu de garantir el correcte funcionament hidràulic de les lleres.

La recollida de deixalles és una de les tasques habituals en el manteniment de l’entorn natural. També es fan treballs de conservació i neteja de camins, fonts naturals i arbres catalogats, així com d’espais de lleure i àrees de descans, torrents i del Centre d’Informació Ambiental Bonvilar, entre d’altres. El pressupost anual és de prop de 210.000 euros.