Infoparticipa Ajuntament

L’Ajuntament renova el segell de transparència Infoparticipa amb el 100% dels indicadors positius

L’Ajuntament  ha obtingut, un any més, el segell de transparència Infoparticipa. Reconeix les bones pràctiques  de les administracions públiques en matèria de transparència a les seves pàgines web

Així el Consistori ha revalidat  el segell amb un 100% dels indicadors positius, tot i que aquest any els criteris han estat més estrictes. Ho ha fet  per davant de ciutats de tamany similar com l’Hospitalet, Badalona o Sabadell. Així doncs, al Vallès Occidental només 7 municipis, entre els que s’inclou Terrassa, han obtingut un 100% dels punts en matèria de transparència.

En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament  també s’ha posicionat al capdavant dels municipis amb millors bones pràctiques en matèria de Transparència segons la Diputació de Barcelona. Ha obtingut  19 bones pràctiques recollides en el portal de Transparència de la Diputació en el seu informe del mes de desembre de 2022.

Aquest reconeixement avalua l’índex de compliment de transparència dels webs corporatius a partir d’aplicar una sèrie d’indicadors adaptats a la llei i al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública. Per fer-ho, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB  avalua la informació pública dels ens locals. I  ho fa des de la perspectiva que aquesta permeti a la ciutadania conèixer quin són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast.

Infoparticipa és una marca de qualitat que pretén donar garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans. També es tracta d’un incentiu pels responsables polítics i tècnics a la hora de treballar en la transparència a les pàgines webs municipals.