L’Ajuntament reparteix ventalls per combatre la calor al Mercadal

L’Ajuntament ha repartit ventalls al mercadal de l’avinguda Béjar, coincindint amb l’avís de Protecció Civil per calor intensa. L’alcaldessa accidental, Maise Balcells, i els regidors Montserrat Alba i Xavier Cardona, els han lliurat als vianants que ja passaven calor aquest dimecres al matí.

Com part del pla d’emergència municipal, s’han disposat de fonts de boca i refugis climàtics als parcs, places i biblioteques de la ciutat. A la ciutadania es recomana evitar la exposició directa al sol i hidratar-se amb aigua de manera constant. Especial cura s’ha de tenir amb els infants, persones grans, les persones amb condicions cròniques i aquelles socialment vulnerables.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que el juliol ha estat càlid i sec en bona part del país. Encara que ha estat menys calorós que el de 2022, això no ha impedit arribar a temperatures rècord. El passat 18 de juliol es van marcar 42,2ºC a la estació de Can Poal i 45,1ºC a l’Alt Empordà, el màxim històric del que es té registre.

Segons informa Meteocat, la calor de dimecres anirà donant pas a uns dies més ennuvolats i frescos cap al final de la setmana.

Mapa de refugis climàtics (Ajuntament de Terrassa)