220504 Campanya Orgànica Ajuntament Font De L'alba 1

L’Ajuntament repartirà 1.850 cubells d’orgànica entre l’alumnat de 6è i 1r d’ESO

Terrassa se suma a la Setmana Internacional del Compost amb el lema ‘El compost: Per a la regeneració del sòl’. I ho fa amb una activitat educativa per fomentar la separació correcta en origen de la matèria orgànica i el procés del compostatge entre els escolars. Per aquest motiu, un total de 1.850 alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO, de 24 centres educatius de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Terrassa (XEST), rebran de l’Ajuntament un cubell de matèria orgànica, un lot de bosses compostables i un tríptic de la campanya ‘Si es menja… a l’orgànica!’. 

Un dels objectius d’aquesta actuació és que infants i joves assumeixin com un fet natural que és important separar en origen les restes de menjar per contribuir a millorar les xifres de recollida selectiva de residus orgànics. També es vol evitar que aquests s’aboquin al contenidor gris de resta i reduir la presència de residus no orgànics en el contenidor marró. Per fer-ho, és recomanable tenir a casa un cubell airejat amb una bossa compostable perquè aquesta també es degradarà durant el procés de compostatge. 

El material cedit servirà per treballar amb l’alumnat sobre com convertir el residu orgànic en un recurs. I és que hi ha centres que, a més, tenen un hort escolar i fan autocompostatge. El compost aporta una matèria orgànica que beneficia la regeneració del sòl i dona lloc a cultius més sans i rics en nutrients. 

L’Ajuntament col·labora amb els centres escolars des de l’any 2004 per fomentar la generació de compost. Ho fa cedint autocompostadors, fent un seguiment sobre el seu ús i impartint sessions informatives.