L’Ajuntament repartirà 220.000 mascaretes a 97.000 domicilis en una setmana

Si el temps ho permet, l’Ajuntament té previst començar aquest dimecres el repartiment de mascaretes a domicili per a tota la ciutadania. Formen part de les primeres 400.000 que van arribar diumenge. Es distribuiran en sobres personalitzats amb les dades dels residents de cada domicili seguint el Padró Municipal. El sobre contindrà també les instruccions bàsiques d’ús i un document amb les preguntes més freqüents que es pot fer la ciutadania ( que també estarà penjat a les xarxes i al web municipal).

El manipulat dels sobres i les mascaretes s’està fent amb les màximes garanties sanitàries. El servei de Correus els farà arribar a 97.000 llars de la ciutat, barri a barri i de forma equilibrada entre tots els districtes. Aquesta primera fase implica la distribució d’unes 220.000 en una setmana. La resta fins a completar les 400.000 es repartiran per altres canals i una part s’emmagatzemarà per constituir un fons de reserva. La segona fase ja està planificada i completarà el milió de mascaretes adquirides pel govern municipal.

D’altra banda, l’empresa Confecciones Corvi i la xarxa de Mascarillas Solidarias estan fent un total 3.000 unitats de roba per a nenes i nenes d’entre 3 i 12 anys. L’executiu donarà prioritat als infants de famílies vulnerables i establirà un sistema específic de repartiment que s’anunciarà en els propers dies.

A mes, aquest dimarts s’han iniciat el repartiment de 27.800 mascaretes a totes les residències de gent gran de la ciutat, aportades pel Govern espanyol i a través d’un dispositiu que ha gestionat el servei municipal de protecció civil i que porta a terme Creu Roja.