L’Ajuntament repta a les empreses a ser socialment més responsables

Una desena d’empreses de diferents sectors entre les quals hi ha Circutor, Parc Vallès, Kenpharma o Mútua de Terrassa, participen aquest matí en una jornada perquè les companyies incorporin projectes de responsabilitat social corporativa. L’Àrea de Desenvolupament Econòmic llença un nou repte a les empreses: que aportin solucions per millorar la qualitat de vida de les més de 3.700 persones majors de 75 anys que viuen soles a Terrassa. Es tracta d’una acció de sensibilització perquè les empreses posin el seu talent al servei d’un repte social.

La sessió d’aquest dijous ha arrencat amb una conferència del President de lead to change, Xavier Marcet, sobre les capacitats de les empreses al servei de la ciutadania. Després s’ha plantejat el repte en una sessió de treball perquè les empreses contribueixin a fer una ciutat millor a través de la seva responsabilitat social corporativa. Un cop finalitzada la jornada, les empreses aplicaran la metodologia impartida fins que s’acabi l’any, amb el seguiment i el suport que proporcionarà l’Ajuntament.

L’objectiu del repte plantejat és sensibilitzar les empreses amb un model de treball replicable. Amb sessions de formació per als educadors per millorar el coneixement i acompanyar les empreses en el seus inicis. El projecte també posa a l’Ajuntament com administració pública local, d’exemple per al teixit empresarial terrassenc. Aquest projecte, presentat en la mateixa comissió econòmica aquest dimecres a la tarda, forma part dels objectius del Pla de Mandat i va en la línia de les estratègies ja impulsades des de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, sobre innovació o internacionalització de les empreses.