L’Ajuntament retira, en deu mesos, 371 vehicles abandonats a la via pública

Entre gener i octubre l’Ajuntament ha retirat de la via pública 371 vehicles abandonats. Segons l’ordenança de mobilitat, un vehicle està abandonat si no té plaques de matrícula, duu estacionat un mes al mateix lloc amb desperfectes que l’impossibiliten per la circulació o porta dos mesos al dipòsit municipal sense que la propietat l’hagi reclamat.

Des de l’any passat, la normativa dona potestat de comprovar l’abandonament de vehicles al personal d’Egarvia i als vigilants de la zona blava.

El Consistori té en tramit de gestió 407 expedients per determinar si es tracta de vehicles abandonats i, per tant, hi ha prou evidencia que cal retirar-los de la via publica. A banda, hi ha 132 expedients més apunt de tancar, pendents només d’uns tràmits administratius.

Fins que no es tanqui l’any, al gener, no es sabrà quants vehicles han estat desballestats aquest 2022. En tot el 2021 se’n van retirar 521, dels quals 427 van acabar desballestats. Proporcionalment la xifra és més alta que la d’enguany. I és que durant els mesos de confinament i la baixa activitat per la pandèmia molts vehicles van quedar per retirar a l’espera de superar les restriccions.

Els propietaris de vehicles que vulguin tramitar de forma àgil una baixa voluntària ara poden autoritzar l’Ajuntament a fer els tràmits per la retirada del vehicle si no té cap procés d’embargament. Amb aquesta nova facilitat es preveu que baixi l’abandonament dels vehicles a la via pública.