L’Ajuntament revisa les bonificacions per a la transició energètica

Els tres grups de l’oposició s’han abstingut en la proposta d’aprovació provisional de la modificació d’ordenances fiscals municipals per a l’any 2023. El primer debat sobre les taxes municipals per al pròxim exercici que s’ha fet en una Comissió Extraordinària de Serveis Generals i Govern Obert.

Unes ordenances que l’Ajuntament vol debatre de forma independent a la previsió d’augment de la despesa a causa de la crisi energètica. Un increment que podria arribar als 15 milions d’euros. El centre del debat han estat les bonificacions per a la instal·lació de plaques fotovoltàiques i els ajuts a empreses i particulars per fer la transició energètica. Una bonificació que de moment resulta inassumible pel Govern municipal, un cop han entrat a escena els ajuts autonòmics i estatals.

Unes bonificacions tècnicament complexes que en alguns casos arriben al 50 per cent. Per això l’Ajuntament imposa un topall als ajuts en l’àmbit industrial i comercial, i fer sostenibles les bonificacions municipals. El Consistori preveu redimensionar aquestes bonificacions per a la transició energètica tenint en compte la resta d’ajuts administratius.