L’Ajuntament se suma al dol oficial de deu dies i fa un minut de silenci avui a les 12

L’Ajuntament de Terrassa s’adhereix al minut de silenci que es farà avui a les 12 del migdia per recordar les víctimes de la COVID-19. Amb aquesta acció, el consistori se suma a la proposta del Govern espanyol de declaració de dol oficial a tot el país per les víctimes causades per la pandèmia del COVID-19 i anima la ciutadania a seguir el minut de silenci allà on es trobi.

L’alcalde i els portaveus seguiran el minut de silenci a l’atri de l’Edifici consistorial, al Raval de Montserrat, lloc tradicional de concentracions en ocasions com aquesta. Cal remarcar, però, que en aquest cas i per tal que no es produeixen aglomeracions i es pugui respectar sempre la distància de seguretat d’acord amb l’estat d’alarma vigent, no es convida la ciutadania a seguir el minut de silenci al Raval de Montserrat, sinó a aturar la seva activitat i a guardar un minut de silenci allà on es trobi cada persona a les 12 h.

Aquest dol s’estableix des de les 0 h del dimecres 27 de maig fins a les 0 h fins a la mitjanit del divendres 5 de juny. Durant aquest període de deu dies de dol oficial, el més llarg de la història democràtica espanyola, les banderes continuaran onejant a mig pal a la façana de l’Ajuntament de Terrassa.

Cal recordar que les banderes oficials de la façana de l’Ajuntament onegen a mig pal des del passat 29 de març. Amb aquest gest simbòlic, l’Ajuntament ret homenatge a totes les persones difuntes de la ciutat a causa del coronavirus i expressa també la solidaritat amb les seves famílies i cercles de persones més properes, que viuen el seu dol en unes circumstàncies especialment dramàtiques. Segons el decret signat per l’alcalde, les banderes romandran a mig pal fins que finalitzi l’actual estat d’alarma.

La declaració de dol oficial aprovada pel Consell de Ministres s’estén a tots els esdeveniments socials, culturals i esportius que tinguin lloc durant aquest període de deu dies i també a aquells actes que tinguin lloc per primer cop, fins i tot finalitzat el dol oficial.