L’Ajuntament suggereix al Jàbac que abandoni la Fundació Terrassa FC per trobar vies de solució

Continua el serial entre l’Ajuntament i la Fundació Privada Esportiva Terrassa FC. Fa unes setmanes l’alcalde, Alfredo Vega, es va reunir amb els presidents de la UFB Jàbac i Terrassa i del CP San Cristóbal, Carles Mota i Miguel Ángel Moreno, per demanar vies de solució al contenciós que el consistori té amb aquesta Fundació, presidida per Guillermo Cabello.

Gran part de l’activitat econòmica del Jàbac se sustenta precisament amb els ingressos que pugui generar la Fundació, que explota comercialment el complex Terrassasports. Però aquest centre es va declarar en concurs de creditors el passat mes de novembre, d’aquí que els seus representants hagin reiterat públicament aturar momentàniament el pagament del cànon mensual que obliga l’Ajuntament per la utilització dels camps de futbol de Les Palmeres. Assenyalen que, amb els comptes embargats, tenen dificultats per pagar entrenadors, material i àrbitres i que, fins i tot, està en joc la viabilitat de futbol base del Jàbac i la progressió del primer equip del San Cristóbal, amb qui la Fundació té un acord de col•laboració.

Comunicat

Davant d’aquestes manifestacions públiques, l’Ajuntament ha emès un comunicat. En el mateix, on s’exposa amb detall cronològic els fets, s’insisteix que l’activitat del Jàbac pot ser autosuficient amb les quotes de les famílies i més quan hi ha una cessió gratuïta d’ús de les instal•lacions de Can Jofresa. Així mateix, l’Ajuntament ha suggerit vies de solució, que passen perquè el club egarenc es desvinculi, segons diu el comunicat, de l’opac entramat societari de Cabello. A més, el govern municipal deixa la porta oberta a la negociació sobre les condicions en què es pot abordar aquest deute, però que és la Fundació qui no ha mostrat cap voluntat negociadora.

Amb aquesta exposició de fets, l’Ajuntament expressa el seu clar i ferm suport al desenvolupament de l’activitat del futbol base del Jàbac, tal i com fa amb la resta d’entitats esportives. Diu que els embargaments practicats no han anat contra el futbol base, però que això no treu l’obligat compliment de l’ordenament jurídic per vetllar per l’interès general de la ciutat. La sentència del jutjat del contenciós administratiu número 2 de Barcelona, del maig de 2015, dóna la raó a l’Ajuntament, tot i que aquesta està recorreguda.