L’Ajuntament tanca els punts d’atenció ciutadana, excepte Didó i Glòries

El govern espanyol declara a partir de dissabte l’Estat d’Alarma, en un intent més per intentar frenar els contagis de coronavirus. L’anunci no ha vingut acompanyat de mesures concretes, encara que l’Estat d’Alarma, el que permet, és la restricció de persones pel territori. Al conjunt de l’estat hi ha comptabilitzats 4.209 casos i 120 morts.

Poc abans d’aquesta notícia, ha comparegut l’alcalde Jordi Ballart per detallar les mesures que l’Ajuntament està duent a terme. Ballart ha dit que Terrassa es troba en la fase 1 d’emergència del Pla municipal d’Emergència.

El que implica de manera immediata aquesta nova fase d’emergència és el tancament de les oficines municipals d’atenció al públic repartides pels districtes i que ara se centralitzen en un únic punt, les oficines de la Plaça Didó.  En la mesura del possible, aquestes gestions  s’haurien de fer telemàticament.

Els punts Serveis Socials repartits per la ciutat també se centralitzen en un únic punt,  l’edifici de Glòries. La Policia, i Casa Galèria es mantenen actives i l’OME (l’Oficina Municipal d’Escolarització) que està a punt de començar les preinscripcions atendrà la ciutadania telefònicament. El 010, es reforça i El Rebost i l’Andana, també romandran oberts.

D’altra banda l’Ajuntament està en converses amb SERS, l’empresa que distribueix els dinars a les escoles, per a què les famílies amb beques menjador puguin seguir rebent el seu àpat. Ballart ha recordat que el subministrament d’aliments a les botigues i supermercats i altres productes bàsics està garantit tot i l’augment de la demanda. L’alcalde ha fet una crida a la calma i a la responsabilitat.

El consistori, d’altra banda, està estudiant mesures per reduir l’impacte econòmic del coronavirus, com poden ser bonificacions o aplaçaments de pagaments. De fet, la Generalitat ja ha decretat el tancament immediat de gimnasos, locals d’oci, discoteques i àrees comercials no destinades a l’alimentació.