L’Ajuntament té deu dies per presentar al·legacions per no retirar la pancarta d’ERC sobre els presos

El jutjat contenciós administratiu número 1 de Barcelona dona a l’Ajuntament de Terrassa deu dies perquè presenti al•legacions sobre les mesures cautelars del contenciós presentat pel grup municipal de Ciutadans. La formació reclama que es retiri de manera immediata una pancarta en favor dels presos polítics a la finestra del d’espatx d’ERC que dona al Raval de Montserrat.l Javier González, portaveu del grup, alerta que “el procés continua en marxa i avançant” i reclama a l’alcalde que “defensi els interessos de tots els ciutadans de Terrassa que no es veuen representats i sigui ferm davant ERC” que manté la pancarta penjada des del 2019.

González recorda que aquesta simbologia “incompleix la legislació vigent sobre la neutralitat política a les institucions públiques”, tal i com ja han expressat en diverses mocions. La decisió de Ciutadans es basa en un informe del secretari de l’Ajuntament que defensa la neutralitat de les institucions. El jutjat demana ara que l’Ajuntament aporti algún expedient que justifiqui la seva no actuació a retirar la pancarta, prèviament a decidir si aplica mesures cautelars que implicaria la retirada de la pancarta de forma inmediata sense esperar a judici.

González insisteix a criticar que en tot aquest procés, l’alcalde “fa costat a aquells que van intentar trencar la convivencia el 2017 i que han promès que ho tornaran a fer”. A més, lamenta que Ballart s’hagi emparat en una nota del departament jurídic municipal que segons el portaveu “és insuficient i més que discutible” però permet a Ballart conservar el Govern amb el seu soci ERC.