L’Ajuntament tindrà en compte les propostes ciutadanes per optar a uns ajuts estatals sobre l’ús de sensors en edificis

El Ministeri d’Energia destinarà 5 milions d’euros a Catalunya per l’ús de sensors en edificis. És la convocatòria d’ajuts “Pilot d’Edificis Intel·ligents” a la que poden optar les ciutats de més de 200.000 habitants, Barcelona, L’Hospitalet, Terrassa, Badalona i Sabadell.

Els projectes es poden presentar fins el 29 de juny i, en cas de ser escollit el ministeri en finança la meitat. L’Ajuntament de Terrassa ha obert un procés participatiu per a què la ciutadania el conegui i aporti idees sobre com fer us de sensors en edificis de la ciutat.

S’hi accedeix des del web participa.terrassa.cat i cal estar-hi registrat. Un cop dins s’introdueix la proposta i s’explica el problema que podria solucionar o els beneficis que podria aportar. Pot ser per a serveis ja existents o per proposar-ne de nous i tant de l’àmbit públic com privat.

La recollida de propostes, tantes com es vulgui, acabarà el 31 de maig. S’hi pot participar a nivell personal o d’entitats. Un cop acabat aquest període un grup redactarà el projecte que presentarà al Ministeri a partir de les idees aportades. Els projectes seleccionats es coneixeran a finals d’any i a la primavera es podran començar a implementar.