L’Ajuntament traurà les escales i l’ascensor de l’aparcament del Portal de Sant Roc

Els accessos per a vianants a l’antic aparcament soterrat del portal de Sant Roc s’eliminaran properament. Des que va tancar l’equipament per raons de seguretat i deficiència de l’estructura, el 2019, aquests accessos no tenen cap funció i entorpeixen el pas del vianant. Per això ara s’opta per treure’ls i urbanitzar l’espai.

A banda de la retirada de la barana que voreja l’escala d’accés, s’enderrocaran els tres graons superiors per fer-hi una llosa de formigó de 25 centímetres, la mateixa que es farà servir per cobrir l’espai de l’ascensor un cop se’n retiri el cos i la maquinària. Sobre la llosa es col·locarà llamborda ceràmica de color rogenc donant continuïtat a la zona. Per guanyar harmonia es desplaçaran els bancs que s’havien disposat per esquivar els elements que ara es retiren.

Com que el futur de l’aparcament encara és incert, no s’actua en les dues rampes per als vehicles, la d’entrada i la de sortida. I és que sobre la taula hi ha encara la construcció d’un nou aparcament al portal de Sant Roc amb els estàndards de qualitat, seguretat i accessibilitat vigents. El govern ja té l’estudi que va encarregar per la viabilitat d’aquesta nova infraestructura i una eventual connexió amb l’aparcament de la plaça Vella.

Les obres de retirada dels accessos de vianants que ara es liciten tenen un pressupost de 37.000 euros i un termini d’execució de dos mesos. El projecte està inclòs en la segona convocatòria dels Fons Next Generation, que està pendent de resolució.