L’Ajuntament treballa per mantenir els casals d’estiu en les dates habituals

L’Ajuntament de Terrassa s’ha reunit aquest dilluns per celebrar de forma telemàtica la Comissió Informativa de Cicles de la vida. En la reunió s’ha anunciat la voluntat de mantenir l’organització dels casals d’estiu, destacant la importància de potenciar el component del lleure educatiu. En aquest sentit, la regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez, ha exposat la intenció de celebrar els casals de manera coordinada amb l’àrea d’Eduació i mirar d’encabir també, d’alguna manera, continguts educatius, tenint en compte l’alteració del curs escolar. Tot això, però, a l’espera de veure l’evolució dels fets per tal de saber si els criteris sanitaris permetran celebrar els casals d’estiu en el calendari habitual; és a dir, de finals de juny a principi de setembre.

Un altre dels temes que s’han tractat és l’estat de les residències de gent gran que hi han a Terrassa. La regidora de Gent Gran, Mónica Polo, ha destacat que dels 29 centres geriàtrics egarencs, un total de 21 no han patit a dia d’avui cap cas positiu per coronavirus. Entre la resta de residències, hi ha la de Mas Adei que va ser tancada provisionalment el 6 d’abril, després d’un brot amb 11 infectats. Les altres 7, ha anunciat Polo, es troben en situació “delicada” i reben un seguiment de trucades diàries per comprovar l’evolució dels casos afectats. La també regidora de Salut ha explicat que properament es faran testos PCR a tots els usuaris i treballadors de residències i els casos negatius seran aïllats per tal d’evitar nous contagis.

Finalment, des de la regidoria de Qualitat Democràtica s’ha anunciat la celebració d’una audiència ciutadana, que serà pública i es podrà seguir de forma telemàtica. En aquest acte, els representants polítics donaran resposta als dubtes i a les qüestions plantejades per part de la ciutadania.