L’Ajuntament vol recuperar el 40 per cent dels viatgers que ha perdut el transport públic

Terrassa impulsarà diferents mesures per recuperar el nombre d’usuaris del servei d’autobusos municipal que a causa de la pandèmia ha caigut en més d’un 40 per cent. Tot i així en l’any postpandèmia, Terrassa ha experimentat un lleuger repunt, per damunt la mitjana de tota l’àrea metropolitana, en l’ús del transport col·lectiu.

Durant el 2020 el servei d’autobusos va perdre 6 milions de viatgers amb tot el què això comporta en l’augment de les despeses. En el ple de novembre s’ha aprovat la liquidació de l’aportació de l’Ajuntament a TMESA de 2,6 milions d’euros, que completen els 10 milions que el servei de transport públic ha costat a l’Ajuntament durant el 2020.

D’altra banda el ple ha aprovat, també per unanimitat, el Pla Estratègic del Vehicle Elèctric 2021-2024. Una proposta del Govern per facilitar la transició al vehicle més sostenible i facilitar les recàrregues dels cotxes amb una inversió de 2,4 milions d’euros.

I el plenari també ha donat llum verda al canvi puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, el POUM, per facilitar la construcció d’habitatge adaptat o de protecció oficial en els baixos dels edicifis en desús. El canvi també aixeca la restricció perquè oficines bancàries o del sector serveis es puguin instal·lar als baixos comercials i evitar així la proliferació de locals buits.