L’alberg de joventut tanca la setmana vinent per als usuaris de l’Andana

L’alberg juvenil Vallparadís, de l’antic poble de Sant Pere, deixarà de prestar servei als usuaris de l’Andana a partir de la setmana vinent i tornarà al Xanascat, el circuit d’albergs per a joves de Catalunya. D’aquesta manera les persones sense llar tornaran ara a l’Andana, el servei per a persones sense sostre que gestiona Creu Roja al passeig 22 de Juliol.

Paral·lelament, l’Ajuntament treballa per aconseguir la targeta sanitària per aquestes persones amb problemes d’arrelament i que puguin accedir a la vacunació anticovid quan els pertoqui. Una vacuna que ja han rebut els membres de Creu Roja que treballen en aquest servei, en col·laboració amb el CAP Rambla que també ha gestionat totes les proves serològiques i d’antígens per als usuaris.

D’altra banda, en la Comissió de Drets Socials celebrada aquest dimecres al matí, s’ha informat de l’aplicació del Pla d’Enfortiment i Transformació de l’Atenció Primària amb una aportació del CatSalut de 300 milions d’euros per a tot Catalunya, fins al 2022. El Pla que preveu dotar els CAP de més pressupost i sobretot de més personal tècnic i especialista en Covid, ha comportat, entre d’altres millores, la reducció del temps d’espera en l’atenció telefònica. També s’ha dotat als centres de primera atenció de més recursos per fer front a la pandèmia com el mòdul que s’ha instal·lat al CAP Sud de Can Jofresa, per diferenciar i millorar l’atenció pels malalts de Covid.