L’Alberg Vallparadís celebra el seu primer aniversari amb una jornada de portes obertes

L’Alberg Vallparadís de Terrassa ha commemorat el seu primer aniversari amb una visita guiada per les instal·lacions amb la participació dels regidors Ona Martínez, Pep Forn, Teresa Ciurana i Jennifer Ramírez i una jornada de portes obertes al públic.

Aquest històric edifici, que ha estat una escola pública, una biblioteca, un arxiu fotogràfic o la seu de l’Associació de Veïns del barri, ha comptat en aquest aniversari amb la participació d’entitats i institucions que han donat suport a aquesta iniciativa dins el marc de la Unió Temporal d’Empreses formada per LaFact i Prodis.

221126 Visita Alberg Vallparadis 2

Tant l’Ajuntament com la pròpia Unió Temporal d’Empreses han fet balanç del primer any i han coincidit positivament en la bona evolució de l’allotjament urbà. Després d’un bon ritme de pernoctacions, l’Alberg Vallparadís està a punt de tancar un mes de novembre amb més de 130 persones allotjades, doblant així la mitjana de l’any, i amb reserves pels propers mesos a càrrec de grups ja allotjats prèviament, que han volgut repetir.

221126 Visita Alberg Vallparadis 1

Aquest allotjament urbà ubicat a l’Antic Poble de Sant Pere ha tingut, fins ara, una mitjana de 60 pernoctacions al mes, el que suposa un total de 700 persones usuàries i 3.045 pernoctacions durant el primer any de funcionament. La majoria d’aquestes pernoctacions han estat de grups de joves participants en intercanvis educatius (un 25%) o esdeveniments esportius (un 20%). També destaquen les pernoctacions de grups de participants en programes de voluntariat europeu i internacional (el 13%), estades artístiques (un 6,5%), els pelegrins del camí de Sant Jaume (un 4%) i els esplais i grups escoltes (un 3,7%).

Durant la tarda d’aquest dissabte, de 15 a 18 h, les persones que s’han apropat han pogut veure’n les instal·lacions durant la jornada de portes obertes.