L’alcalde activa en alerta el Pla d’Emergència Municipal per risc de fortes ventades

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat en alerta el Pla d’Emergència Municipal davant la previsió de forts vents durant el dia d’avui a la ciutat, atenent els avisos enviats pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, amb risc alt avui dimarts fins a les 19 h, i moderat fins les 7 h de demà dimecres.

A més, la ciutat també posa en prealerta el pla d’emergència per risc d’incendis forestals, comunicat per la Direcció General d’Agents Rurals, i activa el protocol per fred en previsió de la baixada de temperatures prevista per a finals d’aquesta setmana.

Aquest matí, a les 11.30 h, després de l’activació en alerta del Pla d’Emergència Municipal, s’ha reunit el Comitè d’Emergència Municipal a la Sala de Govern de l’Ajuntament, presidit per l’alcalde. A la reunió, que ha comptat amb la regidora de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Patricia Reche, així com de personal tècnic dels diferents serveis municipals, s’ha exposat la situació i les mesures i recomanacions a la ciutadania davant la previsió per a les properes hores.

L’activació del pla en fase d’Alerta per fortes ventades contempla, entre d’altres accions immediates, les mesures i recomanacions següents:

Activar els serveis municipals perquè, en cas que necessari, iniciïn el més ràpidament possible les tasques que tinguin assignades.

Seguir atentament la informació meteorològica i de l’estat de la xarxa viària, així com els avisos que emeti el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

Avisar i mantenir informada la població de la situació de risc per vent, donant a conèixer les mesures d’autoprotecció a prendre i fent seguiment especial d’aquella població que pugui considerar-se molt vulnerable (gent gran, amb necessitats mèdiques…).

-Des de Mobilitat, es posarà informació als panells informatius de mobilitat i TMESA reforçant el missatge municipal d’evitar els desplaçaments innecessaris

-Des de Medi Natural s’informarà a la població per tal que la població eviti visitar zones boscoses i l’Anella Verda.

-Des d’Espais Verds es senyalitzaran els parcs municipals amb recomanacions de no visitar-los si fa vent.

-Des d’Esports s’avisarà a les entitats esportives sobre el risc de vent i se’ls demanarà de no fer activitats a l’aire lliure en cas de produir-se.

-Des de Comerç es farà seguiment del muntatge i desenvolupament del Mercadal de Martí l’Humà que se celebra els dimecres.

-Des de Serveis Socials s’avisarà als esplais de la seva competència.

-Preveure l’obertura d’albergs d’acollida si fos necessari.

-Revisar l’estat dels grups electrògens.

-Fer el seguiment de les incidències que es puguin produir.

Pre alerta per risc d’incendis forestals i previsió de fred intens

A la reunió celebrada aquest matí, també s’ha fet repàs dels dispositius necessaris per a donar resposta a les necessitats que es puguin derivar de les baixes temperatures que es preveuen per a finals de setmana, un cop passi la previsió de fortes ratxes de vent. Des de l’Ajuntament s’ha revisat i posat a punt els dispositius a desplegar, com el protocol d’actuació en situacions de fred intens, coordinat entre els Serveis Socials municipals i Creu Roja, juntament amb Policia Municipal. Finalment, també s’ha valorat la situació al respecte del risc d’incendis forestals a la comarca, en nivell 2 del Pla Alfa, des del passat 7 de gener per part de la Direcció General d’Agents Rurals.