L’alcalde Alfredo Vega vol aconseguir el suport de l’oposició per repensar el model de ciutat

Aquest dissabte es compleixen els primers 100 dies d’Alfredo Vega com a alcalde de Terrassa. El regidor socialista va accedir al càrrec en un dels moments més inestables que es recorden a la ciutat en l’etapa democràtica, pel que fa a la situació del país però sobretot pel trencament del pacte de govern amb el PDeCAT i la renúncia de l’anterior alcalde, Jordi Ballart, al que van seguir 5 regidors més. Vega reconeix que han estat moments difícils però la seva experiència al consistori ha estat cabdal per fer front a aquest repte.

Abans de ser alcalde, Alfredo Vega havia assumit diverses responsabilitats en l’equip de govern però en aquesta nova etapa reconeix que l’ha sorprès gratament comprovar la projecció exterior que té Terrassa.

Una altra de les fites per a Vega ha estat el canvi de dinàmica en la política municipal des del 2015, amb un consistori que va passar de 4 grups polítics a tenir-ne 7. L’alcalde afirma que ha calgut un especial treball de diàleg i flexibilitat amb tots els grups, una línia que pensa continuar en el que queda de mandat per repensar el model de ciutat.

Malgrat comptar només amb 9 regidors, el govern no es planteja nous pactes de govern per acabar la legislatura. Segons Vega, s’han viscut moments de molta tensió que ho fan inviable. L’alcalde creu que una nova remodelació del govern perjudicaria la ciutat i apel·la a la coresponsabilitat de tots els grups per arribar a consensos que permetin que Terrassa avanci i no perdi oportunitats.