L’alcalde de Terrassa, a favor d’entrar dilluns a la fase 2 del desconfinament

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha valorat positivament la proposta de la Generalitat de passar Terrassa a la fase 2 a partir del pròxim dilluns. El Govern de la Generalitat ha confirmat aquesta petició a través d’una reunió telemàtica amb els alcaldes i alcaldesses dels principals municipis de les regions sanitàries de Barcelona, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord, on pertany Terrassa. Per part del Govern de la Generalitat, han participat en la trobada la consellera de Salut, Alba Vergés, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch. També s’hi han connectat els presidents i presidentes dels Consells Comarcals d’aquestes tres regions sanitàries i els de les principals associacions municipalistes de Catalunya.

Els arguments a favor del canvi de fase són l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològica i l’augment de la capacitat de diagnòstic i seguiment de casos a l’atenció primària. Segons l’Ajuntament, Ballart, favorable a la proposta, ha reiterat “la necessitat de continuar prenent decisions amb prudència i prioritzant en tot moment els criteris sanitaris”.

Si el govern espanyol aprova la demanda de la Generalitat de passar la regió Metropolitana Nord a la fase 2, a partir de dilluns vinent a Terrassa quedarien suprimides la majoria de franges horàries, les reunions amb amics i familiars passarien d’un màxim de 10 persones a 15 i també podrien reobrir escoles, cinemes, teatres i els interiors de bars i restaurants, tots amb aforaments limitats.