seu d'ègara

L’alcalde i el bisbe presentaran al Papa Francesc la candidatura de la Seu d’Ègara a la Unesco

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; i el bisbe de la Diòcesi de Terrassa, Mons. Salvador Cristau, presentaran aquest dimecres oficialment i de forma conjunta al Papa Francesc la Candidatura de la Seu d’Ègara per ser inscrita a la Llista Indicativa de Patrimoni Mundial de la Unesco.

Durant l’Audiència General,  l’alcalde i el bisbe de Terrassa presentaran a Sa Santedat els aspectes clau de la candidatura de la Seu d’Ègara per formar part del Patrimoni Mundial de la Unesco.

L’alcalde i el bisbe presentaran al Papa Francesc un memoràndum amb continguts relacionats amb el patrimoni artístic i arquitectònic de la Seu d’Ègara, la seva singularitat en relació amb l’època a la qual correspon i la seva història de més de quinze segles.

Durant l’audiència, l’alcalde i el bisbe també lliuraran al Papa una aquarel·la de la Seu d’Ègara, obra del reconegut dibuixant i aquarel·lista terrassenc Robert Cabeza i una reproducció de l’Església de Santa Maria, que conserva les restes de l’antiga catedral d’Ègara.

La Candidatura de la Seu d’Ègara va iniciar el procés per ser inscrita a la Llista Indicativa de Patrimoni Mundial de la Unesco el 27 de març de 2015, amb la presentació oficial del projecte en un multitudinari acte ciutadà que va tenir lloc al recinte gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Terrassa, la diòcesi de Terrassa i la parròquia de Sant Pere.

L’any 2019 el Consell de Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura va acordar inscriure la Seu d’Ègara en la Llista Indicativa, un pas fonamental per poder aspirar a formar part del patrimoni mundial de la Unesco. Des d’aleshores, es treballa en un conjunt de projectes per obtenir la inclusió final d’aquest element històric com a Patrimoni Mundial.