L’alcalde retira la denúncia contra Vega i Armengol per homofòbia

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart afluixa i retira el tweet de denúncia d’una agressió homòfoba per part de dos regidors socialistes i demana a la Generalitat aturar els possibles tràmits sancionadors. Així s’ha dit en la Junta de Portaveus celebrada aquest dijous on les propostes i els acords han passat a segon terme. L’encara polèmica entre Tot per Terrassa i el Partit dels Socialistes per uns suposats insults a l’alcalde, arribaran segurament al ple corresponent al mes de juny, el primer que tornarà a ser presencial en una sala de plens adaptada després del confinament.

El regidor del PSC, Marc Armengol, ha retret que no s’hagi fet una Junta de Portaveus Extraordinària per tractar el tema i que des dels serveis de l’Ajuntament s’hagin fet accions en contra dels dos regidors socialistes acusats, sense abans escoltar la seva versió dels fets. Arran d’una reunió amb representants dels dos partits, l’Ajuntament ha anunciat que retirava la denúncia per LGTBIfòbia que havia fet arribar a la Generalitat. El membre de l’Equip de Govern d’Esquerra Republicana, Isaac Albert, ha dit que després de tants dies, la polèmica no pot arribar a una Junta de Portaveus en detriment del debat de la resta de propostes per la ciutat.

El Tinent d’Alcalde s’ha desmarcat de qualsevol ingerència en la polèmica i ha emmarcat l’afer entre dos partits que han d’acceptar les seves responsabilitats en el Consistori. Una visió diferent té el PSC que considera que es tracta d’un conflicte entre l’Equip de Govern i l’oposició. Hi ha moltes possibilitats que el PSC faci arribar la polèmica al ple, un afer que ja ha posat el Pacte de Ciutat per la crisi del coronavirus a la corda fluixa.

Pel què fa als acords de la Junta de Portaveus i de les propostes de resolució que presenten els partits, n’hi ha de suport als refugiats, en contra de la xenofòbia i de les actituds racistes, de qualsevol tipus de discriminació, i en defensa de la igualtat d’oportunitats. També hi ha una proposta de suport al sector cultural, en favor del Medi Ambient i de solidaritat amb els bahá’ís de l’Iran. Els grups també treballen per poder posar la bandera irisada en favor de la llibertat sexual, després d’una sentència que regula els símbols a les façanes dels organismes públics.