globus aeroestàtic jaume cabré

L’alumnat del Jaume Cabré vola en globus aeroestàtic per aprendre sobre eficiència energètica

Aquest dimarts al matí alumnat i professorat de l’Institut Jaume Cabré, al barri de Sant Pere Nord, han pogut participar d’una activitat poc habitual. Es tracta de volar pels cels de Terrassa amb globus aerostàtic de l’empresa Kon-tiki.

Dins del projecte “Energia amb consciència”, l’alumnat ha treballat el concepte de l’eficiència energètica a través de conceptes com l’energia, la dissipació, la transferència i les fonts d’energia. Amb l’activitat del globus aerostàtic, que ha efectuat una vintena de viatges, s’ha pretès treure l’alumnat a l’esplanada del Parc de la República, a pocs metres del centre, per tal que apliquin els conceptes treballats a l’aula alhora que viuen una experiència difícil d’oblidar.

D’altra banda, en aquesta activitat també s’ha buscat la connexió amb altres models d’aprenentatge, en aquest cas un d’experiencial. De fet, aquest institut basa el seu model educatiu en una formació competencial mitjançant projectes mensuals que engloben diferents àmbits acadèmics de manera simultània.

El professorat encarregat del projecte “Energia amb consciència” ha explicat a Canal Terrassa que aquest esdeveniment ha servit per aprofundir en d’altres conceptes explicats a classe com la temperatura i el seu efecte sobre la matèria, els gasos o la densitat.

Un matí emocionant per als participants que ha deixat bocabadats als que viatjaven pels aires al globus però també als que feien d’espectadors des de terra.