L’alumnat del restaurant-escola Torre Mossèn Homs dissenya un àpat temàtic de la col brotonera

L’Ajuntament, a través del col·lectiu Terrassa Gastronòmica, el Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona, amb el seu programa Parc a taula, han dedicat aquest dilluns un àpat temàtic a la col brotonera del Vallès.

Foto Col Brotonera   Foto Cuina Col Brotonera

Ha estat al restaurant-escola Torre Mossèn Homs, on els estudiants de serveis, cuina i pastisseria han ofert un menú format íntegrament per plats fets amb aquesta varietat de col recuperada a la comarca ara fa 10 anys. La col brotonera ha format part dels entrants, dels plats principals i, fins i tot, de les postres.

Foto Menú Col Brotonera   Foto Cuina Col Brotonera3

El dinar ha comptat amb representats de les diverses administracions implicades, així com de productors locals, restauradors i divulgadors gastronòmics.

Foto Pep Forn Col Brotonera   Foto Plat Vallès Occidental Col Brotonera

De fet, l’objectiu ha estat posar tots aquests agents en contacte per promocionar aquesta versàtil verdura de gust i textura delicada i múltiples propietats nutritives i antioxidants. La iniciativa també ha volgut posar en valor la feina dels pagesos de la comarca.

Foto Postres Col Brotonera   Foto Cuina Col Brotonera1

L’àpat temàtic de la col brotonera forma part d’un conjunt d’accions per donar a conèixer aquesta varietat de temporada, que es consumeix durant els mesos de més fred.