L’alumnat del Vallès Occidental es sensibilitza contra la violència masclista amb el concurs “Piula”

Aquestes setmanes es realitzen a diferents instituts del Vallès Occidental tallers de sensibilització contra la violència masclista emmarcats en la campanya “Piula”, que es promou des del Consell Comarcal a l’entorn del 25 de novembre, per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista. El jovent pot participar també al concurs “Piula” a les xarxes socials durant tot el mes de novembre.

De moment s’han previst tallers a nou instituts de vuit municipis de la comarca: Badia (INS Badia i INS Federica Montseny), INS Castellbisbal, INS Sentmenat, INS Polinyà, INS Matadepera, INS Sant Quirze del Vallès, INS Viladecavalls, INS Castellar (Castellar del Vallès).

Els tallers es fan als grups de segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius (grau mitjà i superior). Les sessions volen transmetre als i les joves els criteris bàsics per identificar l’androcentrisme i el sexisme en discursos orals, escrits i audiovisuals, en les seves interaccions de grup i en els productes que consumeixen, per minimitzar les conseqüències al expressar-nos i construir la realitat. També tenen per objectiu donar eines pràctiques per estimular el sentit crític, l’ús del llenguatge igualitari i inclusiu i reconèixer estratègies per neutralitzar l’ús sexista del llenguatge. A més, es vol fer visible la relació entre llenguatge verbal i no verbal, la construcció de les relacions de gènere i les manifestacions de violència.

La Campanya «Piula contra la violència masclista» té l’objectiu de sensibilitzar contra la violència masclista al jovent de la comarca, promoure el diàleg participatiu, fer visible la importància de les relacions igualitàries, així com fer difusió de les activitats que es realitzen al Vallès Occidental entorn el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, i dels recursos existents com ara el telèfon 24h de l’Institut Català de les Dones: 900.900.120.

Poden participar en el concurs totes les persones que tinguin entre 14 i 30 anys i que visquin o estudiïn al Vallès Occidental. La inscripció al concurs és gratuïta. S’estableixen dues modalitats de categories: individual i col·lectiva. La piulada anirà relacionada a l’etiqueta #PiulaNoMasclisme. En podeu consultar les bases clicant aquí.