L’ampliació del Centre Excursionista, encallada

L’inici de les obres d’ampliació del Centre Excursionista de Terrassa haurà d’esperar, com a mínim, fins setembre. L’entitat va signar la compra de l’edifici adjacent a la seva seu a finals de març. El projecte comptava amb la previsió d’obrir per Festa Major un bar-restaurant a la planta baixa de l’edifici fins llavors pertanyent a l’Arxiu Tobella. La realitat, però, és que a hores d’ara ni tan sols n’han començat les obres.

El motiu són una sèrie de retards en la concessió de la llicència d’obres per part de l’Ajuntament. Com que la remodelació afecta un edifici catalogat com a patrimoni de la ciutat, els tècnics municipals han instat el Centre Excursionista a fer diferents esmenes al projecte original, allargant encara més el procés.

El principal problema és que l’entitat està havent de pagar cada mes 1.700€ entre la hipoteca i les quotes acordades amb l’Arxiu Tobella. Una quantitat que comptaven sufragar amb la cessió de l’espai al bar-restaurant encara pendent d’obrir. Ara mateix, comptant la durada de les obres, la previsió és que el bar-restaurant “El Refugi” pugui obrir al desembre.

Aquest dijous a la tarda, prop d’una quarantena de membres del Centre Excursionista han participat d’una reunió on se’ls ha posat al dia amb la situació.