L’ANC dona suport als polítics empresonats iniciant una campanya de dejuni col·lectiu

L’ANC – Terrassa per la Independència ha anunciat la seva acció per donar suport a la vaga de fam practicada per alguns dels presos independentistes. Concretament, l’entitat egarenca proposa realitzar un dejuni col·lectiu, a partir d’aquest mateix dilluns, seguint amb l’acció de denúncia iniciada ara fa una setmana per Jordi Sánchez i Jordi Turull i secundada, dos dies més tard, per l’egarenc Josep Rull i, també, per Joaquim Forn.  La iniciativa presentada per l’associació local permet practicar la vaga de fam entre dos i set dies consecutius, passant tot aquest interval de temps ingerint únicament aigua sola o amb sal. Aquells qui ho vulguin fer es poden inscriure a través del correu dejuni.terrassa@gmail.com.

L’ANC habilitarà la seva seu amb zones de descans i els practicants del dejuni comptaran periòdicament amb l’assistència de controls mèdics. Aquest dilluns, a l’espai dels cants del Raval, es donaran a conèixer els primers voluntaris d’una campanya que pretén denunciar la situació dels polítics catalans empresonats a través de la lluita no-violenta.

L’anunci del dejuni col·lectiu arriba el dia després dels greus aldarulls produïts a la Rambla Francesc Macià, els quals van acabar amb diversos ferits pels enfrontaments entre els manifestants antifeixistes i la policia. En aquest sentit, l’ANC de Terrassa ha comunicat el seu suport i solidaritat amb la vintena de persones ferides, entre els quals s’hi troben la diputada al Parlament i ex regidora municipal, Maria Sirvent, i el propi secretari de l’ANC local, Pep Tomàs, ferits tots dos per l’impacte d’una bala de foam.

Aquest divendres, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha admès que alguns agents van actuar de forma desmesurada en les operacions policials realitzades tant a Terrassa com a Girona, i ja ha avançat que es prendran les mesures pertinents. Per la seva part, des de l’ANC denuncien un canvi de criteri en el protocol d’actuacions dels Mossos d’Esquadra des de l’aplicació de l’article 155.