L’Andana obrirà al migdia per oferir dinar a les persones sense sostre

La Comissió Informativa de Drets Socials i Serveis a les Persones ha aprovat la modificació del reglament i la memòria del Centre d’acolliment temporal per a persones sense sostre i per a situacions d’emergència, conegut com l’Andana. Aquests canvis s’han de fer per introduir en els plecs de licitació del servei un nou horari d’obertura.

D’aquesta manera, les noves condicions establiran que l’equipament obri de dos quarts de dues del migdia a les 9 del matí del dia següent. Els usuaris podran llavors dinar al centre i mantenir el vincle amb els orientadors.

Fins ara, l’horari era de dos quarts de 7 de la tarda a les 9 del matí (els usuaris reben sopar, allotjament, esmorzar i higiene). El dinar també està contemplat però a través de convenis amb la Fundació Busquets i altres entitats i, normalment, són entrepans.

La tinent d’alcalde, Eva Candela, i la regidora de Serveis Socials, Gracia García, creuen que d’aquesta manera es reorienten les despeses i es dignifica el servei d’alimentació que s’ofereix a aquestes persones. La intenció de l’equip de govern és portar al ple d’abril l’inici de l’expedient.

El portaveu de la CUP, Marc Medina, ha preguntat si els canvis obliguen a convocar un nou concurs i si hi ha risc que Creu Roja, actual gestora, pugui perdre la prestació del servei. Xavi Martínez, regidor de TeC ha demanat el cost de mantenir l’equipament obert de 9 del matí fins a l’hora de dinar com a Centre de Dia, i la possibilitat de fer una prova pilot o licitar el servei per un període més curt per poder fer més canvis d’horaris i gestió en un futur proper.

La majoria dels grups de l’oposició, TeC, PDeCAT, ERC-MES, CUP i PP, s’hi han abstingut. PSC i C’s hi han votat a favor.