L’Andana tindrà una nova i definitiva ubicació per afrontar l’emergència social

El Centre d’acolliment temporal per a persones sense sostre i per a situacions d’emergència, conegut com l’Andana, abandonarà el Recinte Firal per tenir una ubicació definitiva.

Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde Noel Duque en el transcurs de la Comissió Informativa de Drets Socials i Serveis a les Persones que s’ha reunit de forma telemàtica aquest dimecres.

Duque ha dit que s’ha de ser més ambiciós i que s’està treballant per un centre millor, amb més serveis, tot i que de moment no se sap quan es produirà el canvi ni el lloc on estarà ubicat aquest equipament. Tot plegat es pretén que sigui un recurs de qualitat, nou i potent per donar resposta als casos d’emergència social.

En el darrer mig any, l’Andana ha estat situada de forma temporal al Recinte Firal mentre s’implementaven mesures preventives contra la pandèmia. Els seus usuaris i usuàries es van traslladar durant les setmanes més dures del confinament a l’Escola França. Posteriorment els homes van passar al futur Alberg de Joventut de Terrassa i les dones es van quedar a l’Andana.