L’anime en català triomfa al Cinema Catalunya amb la projecció de ‘Haikyu!! Batalla als contenidors’

Unes 300 persones van assistir al Cinema Catalunya a l’estrena de Haikyu!! Batalla als contenidors. El plat fort amb més públic, però, va ser a la sessió d’aquest diumenge a la tarda amb la presència de tres dels actors de doblatge en català: Ivan Priego (Hinata), Sergio Olmo (Sugawara) i Lluís Torrelles (Inuoka).

Tots ells van intervenir en una tertúlia al final de la projecció, juntament amb alguns membres de La Frikassa. L’acte acabava amb un sorteig entre tots els assistents, amb premis de productes relacionats amb la sèrie que havien estat donats per les entitats col·laboradores de l’esdeveniment.

Un exemple del fenomen social que hi ha darrera d’aquest anime japonès es demostra amb la pressió dels seus fans a les xarxes. A través d’una campanya popular, els seguidors de la sèrie van pressionar la distribuïdora d’anime Crunchyroll perquè oferís el doblatge en català. Un cop assolit aquest objectiu, ara el Cinema Catalunya ha estat una de les poques sales que projectava el film en la versió doblada en llengua catalana i amb clar accent d’un actor terrassenc.

La popularitat de la sèrie Haikyu!!, a més, ha fet augmentar de forma significativa la pràctica del voleibol a Catalunya. En els últims anys, el nombre de participants no ha deixat de créixer fins a arribar en l’actualitat a una xifra rècord d’equips i de categories.