L’antic anunci de Netol passa finalment a ser propietat del MNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) incorporarà a les seves col·leccions l’anunci de Netol dels anys 60 aparegut al carrer de la Font Vella de Terrassa, que passarà a ser propietat del MNACTEC un cop se n’hagi formalitzat la donació per part del propietari de l’edifici on es troba. Com ja avançavem dimarts, l’anunci es restaurarà in situ i es mantindrà a l’espai públic tot i formar part de les col·leccions del MNACTEC.

Aquesta setmana s’estan acabant de tancar els detalls de l’acord de la donació entre el MNACTEC i la propietat de l’edifici, que se signarà en els propers dies. Un cop signat el conveni, el Museu iniciarà la primera fase de consolidació de l’anunci per evitar-ne una major degradació i, a continuació, es durà a terme la segona fase d’efectiva restauració de l’element.

Aquesta fórmula de propietat de l’objecte per part del Museu amb manteniment en l’espai públic és un sistema museològic innovador que ja s’ha utilitzat en el cas d’altres peces de museu en entorns urbans.

El juliol es van reunir l’Ajuntament de Terrassa, el MNACTEC i el propietari per mirar de trobar una solució conjunta per conservar l’anunci, que finalment s’ha fet a dues bandes entre la propietat i el MNACTEC.

L’adquisició de l’anunci per part del MNACTEC forma part d’una de les línies estratègiques d’actuació del Museu que se centra en posar en valor i protegir el patrimoni de la societat industrial que es troba en ciutats i pobles de Catalunya.

Anunci Netol Mnactec Font Vella 3