L’antic restaurant de La Muntanyeta es convertirà en la seu de l’economia social a Terrassa

Les empreses, entitats i projectes d’economia social i cooperativa de Terrassa tindran una nova seu: l’espai que ocupava l’antic restaurant de La Muntanyeta, al Parc de Vallparadís. L’equip de govern ha presentat aquest dijous a la tarda un projecte que ja van consensuar els partits de l’anterior mandat municipal i que buscarà donar resposta a les necessitats del Consell Municipal d’Economia Social i Solidària de Terrassa. Les seves funcions principals seran les de promocionar i enfortir les iniciatives emmarcades en aquest tipus d’economia, menys lucrativa i més col·laborativa, però també generar nous projectes. Tres reptes que el govern municipal entén que en l’actual context de pandèmia s’han fet encara més necessaris.

La previsió inicial era que aquest any s’aprovés el projecte executiu d’unes obres que començarien l’any vinent, amb l’objectiu que el centre funcionés a ple rendiment a finals del 2022. Tot i que la reserva pressupostària inicial s’ha acabat utilitzant per sufragar l’actual crisi sanitària, la intenció de l’Ajuntament és mantenir els terminis invertint-hi recursos propis de la partida d’obres. Segons el regidor Pep Forn, el pressupost previst és “molt ajustat” i rondarà els 400.000€. Des del consistori confien en l’èxit de la iniciativa i destaquen especialment el fet que el futur equipament es trobi en un punt tan estimat pels terrassencs com és el Parc de Vallparadís.

L’equipament constarà de tres espais. El primer, l’edifici principal, fa 535 metres quadrats i acollirà una consergeria i servei d’informació a ciutadania, també un servei d’informació de tot el que es faci al Parc de Vallparadís, seus per a les entitats, incubadora d’empreses, coworking i fins i tot un servei de cafeteria. El xalet, de 61 metres quadrats, també serà un espai per a entitats i, finalment, l’espai exterior de l’era, que en conjunt fa 1.000 metres quadrats, s’espera que serveixi per organitzar fires d’intercanvi, de segona mà i de proximitat.