L’anunci de Netol del carrer Font Vella reviu 60 anys després

El cartell de Netol del carrer Font Vella als anys 60; l’any passat, quan es va descobrir després de retirar una tanca publicitària; i aquest dijous, un cop s’ha completat la restauració que ha dirigit el Museu de la Ciència i la Tècnica (MNACTEC) i que ha dut a terme l’empresa Policomia. El neteja vidres i el seu simpàtic majordom han reviscut després d’uns treballs que han durat quatre mesos. Primer es va consolidar i fixar per evitar que es degradés més; i, en segon lloc, es va netejar i repintar. Una de les dificultats ha estat recuperar un cartell pensat per a durar poc.

El cartell fa sis metres d’alçada per tres d’ample i el van pintar Josep Font Grau i Josep Font Costa. Es tracta d’una peça única, perquè no es conserven més anuncis de Netol de l’època i està en una zona amb molta afluència de gent, fet que ha propiciat que el MNACTEC l’incorpori al seu projecte de ‘Museu al carrer’.

La restauració de l’anunci de Netol no és només una actuació museística. És també, urbanística, i ha canviat l’aspecte d’un dels carrers més concorreguts del Centre.

Quedem al Netol?