L’aplicació del VAR, també al waterpolo

L’aplicació del Videoarbitratge, més conegut com a VAR, en el passat Mundial de futbol de Rússia va significar un gran canvi per als col•legiats a l’hora de prendre una decisió en aquelles jugades més polèmiques sobre el terreny de joc. A partir de llavors s’ha traslladat a diferents lligues, com l’espanyola, però la introducció d’aquesta nova tecnologia sembla ser que també s’aplicarà a d’altres esports, com el waterpolo.

I és que la FINA, la Federació Internacional de Natació, ha aprovat en el congrés celebrat aquesta setmana a Hangzhou, a la Xina, una actualització de la normativa d’aquest esport. L’objectiu és aplicar el VAR en aquelles accions polèmiques i violentes, com les agressions o els dubtes sobre si la pilota ha entrat completament o no a la porteria.

El VAR és la normativa estrella, però n’hi ha d’altres. El porter podrà traspassar la línia de mig del camp i participar en les jugades d’atac, la reducció de les possessions de pilota a vint segons, en cas de rebuig del porter o refús d’un contrari, i també la dels minuts de descans entre el segon i el tercer quart.

En definitiva, tot un seguit de mesures per fer més àgil i atractiu el waterpolo. L’objectiu és que a la lliga espanyola s’apliqui la propera temporada, però no es descarta que en d’altres competicions d’Europa es portin a la pràctica a partir del gener.