L’àrea de vianants s’amplia cap a l’Est però manté el carrer del Passeig com a via de lliure circulació

La posada en marxa de les àrees de vianants està en constant revisió en funció dels resultats i els suggeriments dels veïns. A finals d’any ja es va permetre que els usuaris de l’àrea del Passeig poguessin passar també per la del Vapor Gran i viceversa. També es va estendre el dret a distintiu al veïnat dels carrers del Passeig, Garcia Humet, Sant Antoni, Bernat de l’Om i els trams de Sant Cristòfol, Joaquim de Paz i Sant Josep que havien quedat exclosos en un primer moment. Els dos darrers passen a ser de vianants en tota la seva longitud.

Així doncs, ara tenen dret al distintiu de l’àrea del Passeig tots els propietaris, residents i usuaris de garatges de l’àrea delimitada pels carrers Nou, Sant Antoni, Passeig Compte d’Ègara/Font Vella i Teatre/Sant Pau i també de Puig Novell i Sant Jaume.

En aquests carrers només hi poden passar els vehicles autoritzats a excepció de Garcia Humet, Passeig i el vial sud del Passeig Compte d’Ègara, que són de pas i estan oberts a tothom. També el carrer Bernat de l’Om i un tram del carrer Sant Cristòfol, que queden lliures per entrar i sortir de la Cecot. Tot i les queixes dels veïns pel soroll del carrer del Passeig no hi haurà més canvis, almenys fins que s’implanti la Zona de Baixes Emissions.

La reurbanització del vial nord del Passeig, que ha rebut finançament dels fons Next Generation, ja està en licitació. Les obres començaran l’any que ve i es preveu que acabin al 2024. Més endavant s’estudiarà una reforma integral de la zona.