L’argentí Max Caldas serà el nou seleccionador espanyol masculí d’hoquei herba

Max Caldas serà el substitut de Fred Soyez a la banqueta de la selecció espanyola masculina d’hoquei herba. El tècnic argentí de 48 anys, que ja ha signat el seu contracte amb el president de la Federació Espanyola, Santi Deó, es farà càrrec del combinat estatal al setembre, un cop hagin finalitzat els Jocs Olímpics de Tòquio.

Max Caldas té una dilatada trajectòria dins el món de l’hoquei. Com a jugador va ser internacional amb Argentina i va disputar dos Jocs Olímpics, Atlanta 1996 i Atenes 2004. Un cop retirat va prendre el camí de les banquetes. Primer va dirigir els equips masculins holandesos del Leiden Heren i del Bloemendaal i posteriorment el femení de l’Amsterdam.

De fet els Països Baixos han estat la seva segona casa, ja que es va convertir després en tècnic assistent del combinat nacional femení, sumant diferents títols mundials i olímpics, per passar després a ser el seleccionador al 2010. Amb Holanda es va proclamar campió d’Europa al 2011, olímpic als Jocs de Londres de 2012 i Mundial al 2014. Després donaria el salt a la selecció masculina “Oranje“, amb qui va aconseguir dos títols de Campionat d’Europa, al 2015 i 2017, i un subcampionat del Món al 2018.

“Hem apostat per un entrenador molt lloat i de reconegut prestigi, que segurament ens donarà molts èxits”, ha assenyalat el president de la RFEH, Santi Deó. Max Caldas, en la seva presentació, ha assenyalat que “és un autèntic honor poder dirigir la selecció espanyola, ja que aquesta opotunitat m’arriba en un moment just per començar un projecte molt il·lusionant”. Un cop finalitzat la cita olímpica d’aquest estiu, Caldas farà oficial el seu nou equip de treball i les línies del seu projecte.

Max Caldas amb Santi Deó en la seva presentació aquesta setmana