L’arquitecte Jon Tugores rehabilita una casa del 1900 de Lluís Muncunill

L’arquitecte Jon Tugores ha recuperat una construcció de Lluís Muncunill que data del 1900 i l’ha convertit en una casa particular d’uns 160 m2 d’una sola planta. Es tracta de la part del darrera d’un edifici amb façana al Passeig Comte d’Ègara, que dona al carrer Sant Jaume.

Foto Casa Rehabilitada Muncunill X Jon Tugores

La rehabilitació ha suposat diversos reptes: a més de burocràtics i normatius, la recuperació d’una planta semiel·líptica molt malmesa i l’harmonització amb una nova construcció que fa d’exoesquelet del conjunt.

Foto Casa Rehabilitada Muncunill X Jon Tugores2

Però, sens dubte, el principal incentiu ha estat respectar els elements originals (ubicats a la zona d’entrada i a les dues habitacions) amb un llenguatge arquitectònic actual: el del nou espai de cuina oberta i menjador.

Foto Casa Rehabilitada Muncunill X Jon Tugores3

La casa té diverses particularitats. La més curiosa és que s’ha pensat per escoltar amb la màxima fidelitat la música del pianista Thelonious Monk, ja que el propietari és un amant del jazz. A més, l’habitatge és totalment ecològic.

Foto Casa Rehabilitada Muncunill X Jon Tugores4

Els propietaris s’hi traslladaran en breu i substituiran el mobiliari i la gespa provisionals habilitats fins ara. Aquest és el segon treball de Jon Tugores vinculat amb Muncunill, després del projecte per convertir la Masia Freixa en un laboratori gastronòmic d’última generació.